apám titkos élete

Engem minden érdekel, és semmi sem foglalkoztat.

Címkék

A kettős mérce és a félelem

2012.05.24. 23:54 Három Nyulak

Érdekes témát feszeget a Guardian cikke. (via metazin) Nyugodtan vehetjük tényként, hogy a keresztények érzékenységét kevésbé tekintjük a szólás- és véleményszabadság (tréfa és alantas viccelődés is ebbe tartozik) gátjának, mint a mondjuk a mohamedánokét. Létezne egy nagyon elnéző olvasat, mely szerint magunkkal szabad tréfálkozni, de másokat megsérteni nem kultúremberhez illik, de ez legalább ennyire veszélyes. Mi-re és ők-re osztanánk a társadalmat, nincs egyenlőség, a kettős mérce alapból létezik, és ez egy pozitív diszkrimináció lenne. Velük nem szabad, hiszen nem tartoznak közénk, magamat kigúnyolom ha kell, stb. Ezt ha következetesen végigvisszük, akkor keresztény Európáról kell viszont beszélni. Nem történelmében és hagyományában, hanem itt és most keresztény Európáról. Ráadásul holnaptól zsidó viccet csak zsidók, keresztényt viccet pedig csak keresztények mesélhetnének, hogy a rendőrökről, skótokról és lengyelekről már ne is beszéljek. 

Még ennél is rosszabb a helyzet, ha a viccelődés gátja a félelem. Ha az európai kultúrkör enged a zsarolásnak, ahogy egyébként Dánia esetében engedett, akkor feladja saját magát. Az a világ, amiben a többségünk hisz itt Európában, de akár az Egyesült Államokban is, az a szólásszabadság, a szabad véleménynyilvánításra épül. Nyilván az ízléstelen humorral kiírhatom magam a kultúrkörök világából, de nem lehetek a nyílt fizikai agresszió célpontja. Ha azért nem merünk egy karrikatúrát megjelentetni, sőt már lerajzolni sem, mert félünk az esetleges retorzióktól, akkor baj van. Európának a lehető legszigorúbban és a lehető legkövetkezetesebben fel kell lépni minden ilyen fenyegetés ellen, bárki részéről érkezik.

Vasárnap délután az Andrássy úton üdögéltem, és a Ring klasszikus hamburgerét ettem, amikor Árpádsávos hagyományőrzők tüntettek. Csak hétfőn néztem utána az eseményeknek, hogy a hecc-ügyvéd, a balos (?) Dániel Péter saját maga által dokumentáltan leöntötte vörös festékkel a Horthy-szobrot Kerekiben, és előadást tartott (a Jobbikon kívül ki kíváncsi rá?!) a Liberális Klubban, Gaudi-Nagy Tamásék pedig tüntettek. Kicsit több rendőr és sajtós volt, mint tüntető - érzésre, bár nem tartott volna sokáig megszámolni sem. Annak ellenére, hogy egyáltalán nem értek egyet Dániel Péter akcióival (és ez független attól, hogy mit gondolok az "áldozatairól"), nem szeretném, ha egy olyan országban kéne élnem, ahol nem a jog eszközeivel, hanem egyéb módon járnának el. Nem akarok az iszlám terrorizmus és a szélsőjobboldli tüntetések közé párhuzamot vonni, de nagyon szerencsétlennek tartom, ha bárkinek ma Magyarországon bármilyen véleményével kapcsolatban bárkinek a fenyegetésétől kéne félni. Akarom, hogy legyen következménye a tetteknek (járjanak el Dániel Péter ellen), de ne legyen emiatt kettős mérce. Róla és róla nem merem leírni, mert holnap a házam előtt motorosok fognak cirkálni, az utcán fognak megtalálni, stb. Álszemérmes lenne azt mondani, hogy ebben mindenki egyformán érintett. LMP-s hippik vagy cheguevara pólós balosok, esetleg szoci nyugdíjasak ritkán szoktak jobboldali hangembereket fenyegetni. (Most már így írnám: Magyarországon) Alapvetően a (szélső)jobboldalhoz köthetők azok a megmozdulások, amelyek az erő demonstrálásával akarnak nyomást gyakorolni a véleményformálókra. (Ez nem jelent semmit a jobboldalra vonatkozóan, ahogy nem gondolom, hogy az iszlám alapból terrorista lenne.) Ezért is gondolom - meg az alapügyről való véleményemtől függetlenül - hogy jó dolog, ha Bayer Zsoltot Békemeneten és nem indulattól fröccsögve látjuk.

Trollokat a továbbiakban nem etetek, tehát a kérdésről érintett személyek nevesítésével nem kívánok foglalkozni. Dániel Péter és tüntetői lényegesen több figyelmet kapnak, mint amennyit megérdemelnek. Sajnálatos, hogy a médiába ezekkel lehet bekerülni.

A hamburger egyébként kíváló, már ha valaki szereti a klasszikus, zsíros-faggyús ízeket.

45 komment

Címkék: politika media

A bejegyzés trackback címe:

https://apamsecret.blog.hu/api/trackback/id/tr264531089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ben Franklin 2012.05.25. 14:28:38

Álszemérmes lenne azt mondani, hogy ebben mindenki egyformán érintett. LMP-s hippik vagy cheguevara pólós balosok, esetleg szoci nyugdíjasak ritkán szoktak jobboldali hangembereket fenyegetni. Alapvetően a jobboldalhoz köthetők azok a megmozdulások, amelyek az erő demonstrálásával akarnak nyomást gyakorolni a véleményformálókra. (Ez nem jelent semmit a jobboldalra vonatkozóan, ahogy nem gondolom, hogy az iszlám alapból terrorista lenne.)

- Végül is a múlt századból csak 2x, kb. 40 évig volt balos diktatúra.

- Csak hogy a posztíró is tanuljon vmit, a Ny-Eu-i szélsőjobb javarészt pro-izraeli iszlámellenes, tehát teljesen más mint pl. a Jobbik.

2012.05.25. 14:29:34

"Az a világ, amiben a többségünk hisz itt Európában, de akár az Egyesült Államokban is, az a szólásszabadság, a szabad véleménynyilvánításra épül"

Igen, ezt ismerjük, a balliberális szólásszabadság-bajnokok pont ebben a szellemben cenzúráztatták Pesty dokumentumfilmjét.

A holotörvényről és a Jobbik betiltására tett kísérletekről nem is beszélve...

különvélemény 2012.05.25. 14:29:51

"LMP-s hippik vagy cheguevara pólós balosok, esetleg szoci nyugdíjasak ritkán szoktak jobboldali hangembereket fenyegetni. Alapvetően a jobboldalhoz köthetők azok a megmozdulások, amelyek az erő demonstrálásával akarnak nyomást gyakorolni a véleményformálókra."

Nyugaton folyamatosan baloldali tüntetéseket vernek szét.
De a zöldek, sőt az állatvédők is szoktak igencsak erőszakosan fellépni.

Persze, ha ez egy bérrettegő cikk, akkor bocs, hogy beleugattam.

insert random 2012.05.25. 14:33:08

@Ben Franklin: kit érdekel, mi volt a múlt században?

@különvélemény: Kit érdekel, mi van nyugaton?

A "dehát a Pistike is rosszalkodott" típusú érvelés meg már alsó tagozatban is gáz.

különvélemény 2012.05.25. 14:40:39

@insert random:

A bloggert érdekli, hisz azzal kezdte.

A "kit érdekel az ellenpélda" típusú érvelés meg már alsó tagozatban is gáz.

gothmog 2012.05.25. 14:42:47

Milyen kurvajó, hogy mindig akad valami ilyen roppant fontos közéleti esemény, amivel el lehet terelni a csőcselék figyelmét. Ebben a hónapban -kedves óvodások- basztassuk a szobrokat.

Anti Anyag (törölt) 2012.05.25. 14:44:32

Szvsz, ha te az Izabellai utcában található SZDSZ székházban leöntöttél volna egy vödör festékkel valami táblát amire ők érzékenyek, simán kaptál volna jó pár fülest amit meg is érdemeltél volna. (Ahogy az is kapott, aki nem csinált semmit, csak bohócruhába ment be, a libsik nem értékelték a jumort).

Ilyen a világ, a hülyét max. elriasztani tudod, lebeszélni nem.

Ha a jobbosok ilyenkor mindig elnézően mosolyognának, az összes hülye ballibsi már menne is a piros festékért.

sivatagi n. 2012.05.25. 14:48:34

A zsidók sportot űznek más nemzetek jelképeink illetve vallásának gyalázásából. Az arabok meg olyanok, hogy ezért visszaütnek, és időnként elhullik néhány kilincsorrú.

A posztíró szimplán attól fél, hogy a dániel péterek tevékenységének köszönhetően hamarosan itt is elfogy a türelem a provokáló tetűhintásokkal szemben.

lehet más a handa-banda 2012.05.25. 14:57:29

"Az a világ, amiben a többségünk hisz itt Európában, de akár az Egyesült Államokban is, az a szólásszabadság, a szabad véleménynyilvánításra épül"

Egészen addig, amíg nem pedzegeti valaki a szólásszabadság bajnokait. Mert akkor rohannak feljelenteni, perelni. Mint például Vásárhelyi Mária a Mancs ellen, vagy Ulrike Lunacek Bayer Zsóti ellen

Sztavrosz_ (törölt) 2012.05.25. 14:59:24

@lehet más a handa-banda: Meg az álsemjén kapcsán berángatott lájkolók..

TH 2012.05.25. 15:15:55

Ez nem politikai oldal kérdése. Nálunk úgy alakult, hogy a súlyos egzisztenciális vagy önbizalomhiányos emberkék többsége a jobboldalon találja meg a helyét.
Az egy másik kérdés, hogy az ilyen emberek egy jelentős csoportja miért aggresszióval fedi el a saját életének problémáit saját maga elől.

TH 2012.05.25. 15:17:32

@Anti Anyag: "Ha a jobbosok ilyenkor mindig elnézően mosolyognának, az összes hülye ballibsi már menne is a piros festékért. "
Ne viccelj, ha nem provokálódik senki, akkor nincs értelme provokálni sem.

Három Nyulak · http://apamsecret.blog.hu/ 2012.05.25. 15:21:08

@Ben Franklin: Nem igazán értem, miért a fenti sorokkal ellentétben írod. Nem csak tudom, hanem korábban már én magam is megjegyeztem, hogy pont az Izrael-ellenességben különbözik jelentősen a magyar és európai szélsőjobb. A fenti posztban erre semmilyen utalás nincs, még csak kapcsolódási pontokat sem látok.
Az első megjegyzésednek érzem és értem az élét, de nem igazán látok erős párhuzamot az LMP-s hippik és Rákosi verőlegényei között. Che-póló már érdekesebb, én azt gondolom, hogy a totális tudatlanság kong azokban, akik hordják. A leginkább még a nyugdíjas kádár-nosztalgiázok esetében érzem jogosnak a megjegyzést, de őszintén: ki ellen szoktak tüntetni? Mindezek után én nem tudom a Rákosi- vagy Kádár diktatúra fenyegetését felfedezni ezekben az emberekben. Bizonyos szélsőjobb megmozdulásokon sem feltétlenül a nyilas terrror árnyát, hanem az erőszakot látom - én erre utaltam.
A posztnak a lényege az erőszak, nem a politikai hovatartozás.

tusuanzen 2012.05.25. 15:22:04

mi a különbség a náci csőcselék és az utcán rendőrökkel összecsapó baloldali aktivista között?
A tálalás...

Három Nyulak · http://apamsecret.blog.hu/ 2012.05.25. 15:23:07

@imperial: Ezt most nekem írod? Van a liberálisok kritikájaként? Én egyetértek azzal, hogy ennek mindenkire és egyformán kell kiterjedni. Nem értettem egyet azzal, hogy a Pesty filmjét levették, és nagyon is egyetértettem a TASZ-szal, amikor a gyűlölet beszéd kriminalizálása ellen szólalt fel - csak hogy egy liberális szervezett azonos mércéjére is felhívjam a figyelmet.

Három Nyulak · http://apamsecret.blog.hu/ 2012.05.25. 15:24:56

@tusuanzen: Magyarországon volt ilyen balos megmozdulás az elmúlt időszakban? (Ha gazdasági csúcsokon tiltatkozó szélsőbal megmozdulásokról beszélünk, akkor teljesen egyetértek. De ott a tálalás is ilyen volt: csőcselék az csőcselék.)

Három Nyulak · http://apamsecret.blog.hu/ 2012.05.25. 15:26:45

@különvélemény: Magyarországról beszéltem, a megjegyzés egyébként jogos - rettegni még pénzért sem.

Három Nyulak · http://apamsecret.blog.hu/ 2012.05.25. 15:29:03

@sivatagi n.: nem, nem ettől fél. felhívnám az első kommentre a figyelmed: a nyugati szélsőjobb nagyon örül annak, hogy a kilincsorrúak odabasznak az abroszfejeknek.

Három Nyulak · http://apamsecret.blog.hu/ 2012.05.25. 15:30:43

@lehet más a handa-banda: Vásárhelyi Mária és a szólásszabadság egy és ugyanaz?! Nagyon nagy butaság, ha engedjük egy érdekcsoportnak, hogy a szólásszabadság képviseletét kisajátítsa. Te ehhez asszisztálsz.

Három Nyulak · http://apamsecret.blog.hu/ 2012.05.25. 15:33:48

@TH: Nem értek egyet. A frusztráltság nem politikai hovatartozás kérdése - bármilyen demagógiára fogékonyak.

TH 2012.05.25. 15:34:34

@J.László: ennek mi köze van ahhoz, hogy az agresszív és hangos idióták többsége ma melyik politikai oldalt támogatja éppen most magyarországon? nem azt mondtam, hogy a baloldalnak jellemzően bármivel intelligensebb szavazótábora lenne, csak azt, hogy azok, akik a saját frusztrációjukat agresszióval vezetik le, azok inkább a jobboldalt választják mostanság, mert tök jó hecc a buzik, zsidók és a cigányok ellen tüntetni, és őket hibáztatni mindenért. Más országokban ez nem feltétlenül van így, de mindenhol van egy elég komoly réteg, aki szeret másokat hibáztatni a saját életük kudarcaiért.

TH 2012.05.25. 15:36:51

@Három Nyulak: persze, de azok, akik a frusztráltságukat erőszakkal vezetik le, azok a mai magyarországon általában a jobboldalhoz kötődnek, legalábbis egy olyan MSZP-s tüntetésről sem hallottam, ahol autókat gyújtottak volna fel, vagy kirakatokat törtek volna.

ráadásul ezt írtam:
"Ez nem politikai oldal kérdése."
erre azt reagálod, hogy ez nem politikai hovatartozás kérdése? akkor komoly vita van köztünk. :D

TH 2012.05.25. 15:40:39

@J.László: te itt látsz hőzöngő tüntetőket?

Egyébként is azt mondtam, hogy a MAI magyarországra mi jellemző, hogy jön ide, hogy mi volt 50 éve?

Három Nyulak · http://apamsecret.blog.hu/ 2012.05.25. 15:40:47

Egy félmondat a lényegről: az erőszak nem lenne szerencsés, ha gátja lenne bármilyen véleménynyilvánításnak. Ebben utaltam egy általam érdekesnek talált cikkre, amit úgy látom a többség nem olvasott el, viszont roppant fogékony volt, hogy a magyar szélsőjobb és az erőszak között, egy konkrét esemény kapcsán bizonyos párhuzamot vontam - én militáns erődemonstrációt jellemzően továbbra is ezen az oldalon látok. (Nincs mély oka: így alakult.) Az erőszak Nyugat-Európában legalább, ha nem inkább balos jelleg, ami megint csak az ideológiai meghatározatlanságról szól.
De itt beszélhetünk egy gazdasági elit, verőemberek, kidobók, késelők, pénzbehajtók, stb. potenciális megfélemlítő erejéről, akár - és akkor most Navracsics Tiborral fogok egyetérteni - a bírói függetlenségre is hatást gyakorolhatnak. (Nem a levelében, hanem ma reggeli rádióinterjújában hangzott el). Ha ezek gátját képezik - akár egy szélsőjobbos tüntetés, terroristafenyegetés, stb. - a véleményszabadságnak, akkor baj van.

J.László 2012.05.25. 15:43:20

@TH:
Önbizalomhiányos, ezért lefegyverkezett embereket látok ott. A "baloldal" ismert múltjával vigyázni kéne az ilyen kijelentésekkel:
"a súlyos egzisztenciális vagy önbizalomhiányos emberkék többsége a jobboldalon találja meg a helyét".
Erre szerettem volna a figyelmedet felhívni.

J.László 2012.05.25. 15:44:05

@TH:
Bocsánat, természetesen FELfegyverkezettet akartam írni. Rosszul gépelek.

TH 2012.05.25. 15:44:29

@J.László: te valamit itt nagyon kavarni akarsz, és azt hiszem, nem érted, amit mondani akartam.

TH 2012.05.25. 15:46:27

@J.László: de hogy kifejtsem neked: azt mondtam, hogy most, a rendszerváltás utáni magyarországon az általam körbeírt emberkék többsége a jobboldalhoz csapódik, a II. vh után ez nyilván nem így volt.

Három Nyulak · http://apamsecret.blog.hu/ 2012.05.25. 15:46:27

@TH: Még egy apró megjegyzés ehhez kapcsolódóan: nálunk nem a baloldal kapitalizmus ellenes. Ha lenne egy szélsőbalos, erős párt, akkor könnyen ki lehet zavarni a multik ellen tüntetni, akár belvárost szétverni, jó pár ezer embert. Akkor nem biztos, hogy egy nyomorult, tényleg ostoba és provokatív frusztrált férfit fujjongnának tizenketten, hanem gazdasági vezetőket, oligarchákat, stb. pár ezren. (Ezzel se értenék egyet.)
Provokatívabban fogalmazok: ha ma valaki szereti a balhét, akkor nem virágos lánykákkal fog lufit ereszteni egy ballibes majálison. De ez nem politikai kérdés, csak így alakult. Berlinben május elsején szét tudja(tudta) verni a belvárost egy balos tüntetésen pár ezred magával.

TH 2012.05.25. 15:48:46

@Három Nyulak: bővebben: pontosan, ennek a rétegnek csak egy ellenségképre van szüksége, és teljesen mindegy, hogy milyen politikai oldalon vannak. Csak most, nálunk ez pont a jobboldal, a célpont meg Gyurcsány, a komcsik, a liberálisok, a zsidók, a cigányok és a melegek. De ez teljesen esetleges, a gyűlölet célpontja lehetne teljesen más csoport/személyek is.

Három Nyulak · http://apamsecret.blog.hu/ 2012.05.25. 15:49:50

@TH: világos, de te csak ebben a megjegyzésben kötöd az erőszakhoz, az eredeti kommentben a frusztrációt jobboldali privilégiumnak tekinted.

Ben Franklin 2012.05.25. 16:01:25

@Három Nyulak: nem igazán látok erős párhuzamot az LMP-s hippik és Rákosi verőlegényei között.

- Hacsak Schiffer urat nem számítjuk, szadeszes apujával és ávós nagyapussal.

Három Nyulak · http://apamsecret.blog.hu/ 2012.05.25. 16:07:50

@Ben Franklin: ugye most arról a Schiffer Andrásról beszélünk, amelyik nem támogat semmilyen balos egységfrontot és amelyik benyújtotta az ügynöktörvényt?
ha tényleg csak ez a rokoni párhuzam van, akkor továbbra is tartom az állításom.

Ben Franklin 2012.05.25. 16:13:29

@Három Nyulak: Nem támogat semmilyen balos egységfrontot.....nem teljesen hülye Gyurcsány és a maszop ma is óriási elutasítottsága idején. Az LMP eddig abból éldegél, hogy balos és MÁS.

Ügynöktv-t jó hogy benyújtotta már előre lehetett tudni hogy nem lesz napirendre véve.

TH 2012.05.25. 16:17:32

@Három Nyulak: én meg így értettem a posztodat, és pont azzal próbáltam vitázni, hogy ez esetleges dolog, hogy ez most nálunk épp a jobboldalra jellemző. szóval kb. ugyanazt mondjuk, és kölcsönösen félreértettük egymást.

Három Nyulak · http://apamsecret.blog.hu/ 2012.05.25. 16:18:38

Még egyszer magáról a posztról:
1) a véleménynyilvánítás szabadságát meg kell védeni az erőszak ellen (most komolyan erről kell vitatkozni?!)- nem is annyira a magyar, mintsem a külföldi kettős mérce volt a lényeg, erre viszonylag kevés reakció volt, elgondolkodtató.
2) meg kell akadályozni a személy ellen irányuló, direkt fenyegetést, és nem lehet ilyen esetben bármilyen (politikai, esélyegyenlőségi, stb.)érzékenység mögé bújni
3) a konkrét esetek példák, időbeli egybeesést (cikk+délutáni hamburger) tükröznek, nem hosszas válogatást.
A példa abból a szempontból abszolút nem szerencsés, hogy a szélsőjobb nem szent tehén, mint az etnikai kisebbségek, másrészt nem a tüntetésen van a lényeg. Ha az Andrássy úton végigparádéznak anyázva, fújolva, sípolva, masírozva, és eközben a világ másik végégn az érintett személy nézi ezt a tévében, nekem nincs ezzel gondom. Számomra ez is belefér a vélelményszabadságba.
A rendőrség pedig - kicsit túlbiztosítva az eseményt - tette a dolgát.

Három Nyulak · http://apamsecret.blog.hu/ 2012.05.25. 16:26:10

@Ben Franklin: Még most sem látom a verőlegényekkel való párhuzamot. A balosságát én nem vitattam, csak két momentumra hívtam fel a figyelmet, ami pont azt támasztja alá, hogy nem éppen követője a komcsi diktatúrának, nem kíván még a nagyon-nagyon távoli jogutódaival sem közösködni. (Pedig már egy maszop rákosi párhuzamot is merésznek tartok.)
Szerintem túltárgyaltuk, mindenki saját ízlése szerint eldönti, hogy hol és milyen formában fog félni, tényleg sajnálom, ha te személyesen reális veszélynek látod az LMP esetében a RÁkosi-rendszer visszajövetelét. (Ezt úgy mondom, hogy az LMP nem szívem csücske, ők sem.)

Dr. Fred Edison 2012.05.25. 16:32:06

Szerintem a keresztényekkel való gyakoribb gúnyolódásnak nem elsősorban az öniróniához van köze, hanem ahhoz hogy ebben a kultúrkörben élünk, tehát természetes hogy jobban foglalkoztat mint a muzulmán, vagy a zsidó vallás.
Egyébként a "mi"-re is "ti"-re való szétválasztás akkor volna jogos(viszont akkor tényleg az volna), ha vallásos keresztények viccelődnének saját magukon.
Ellenben ha nem vallásos európaiak, teszik ezt, akkor az már nem is nevezhető öniróniának, hiszen ilyen tekintetben nincs több közük a keresztényekhez mint egy más vallású ázsiainak. Tehát ez egyszerű gúny, kifigurázás, ami egyébként teljesen helyén való bárki részéről, bárkivel szemben. Nyilván nem minden határon túl, de mindenki saját magáról állít ki bizonyítványt a stílusával, azzal hogy meddig megy el. A határokról meg annyit, hogy South Park. Szóval elég szélesek. :-)

Ben Franklin 2012.05.25. 16:32:35

@Három Nyulak: tényleg sajnálom, ha te személyesen reális veszélynek látod az LMP esetében a RÁkosi-rendszer visszajövetelét.

- Nem erről van szó, csak osztom Fábry véleményét abban, hogy az szdsz a 20 éves demokrácia legkártékonyabb alakulata volt(vagy inkább, azzá lett). És az LMP nincs messze tőle.

Ben Franklin 2012.05.25. 16:37:58

@Dr. Fred Edison: keresztényekkel való gyakoribb gúnyolódásnak nem elsősorban az öniróniához van köze, hanem ahhoz hogy ebben a kultúrkörben élünk, tehát természetes hogy jobban foglalkoztat mint a muzulmán, vagy a zsidó vallás.

- Ugyan. Nem önirónia. Szlovákia katolikus/evangélikus, Csehország szintén. Mind2 sajtó rendszeres ovasója vagyok régóta. Miért nincs ott hasonló 'önirónia'? Egyszerü. Horthy nem védte meg a zsidókat, akiket így deportáltak, és nem ironizálnak a keresztényeken. Attól hogy ma nincs sárga csillag azért nem egy kultúrkör...ugyanez igaz a szlovák/cseh nacionalista öntudatra, a sajtóban megkérdőjelezhetetlen, soha senki semmilyen irányultságú sajtóorgánumban nem merne olyat írni hogy 'turbószlovák', mert ez természetes.

Hímsoviniszta 2012.05.25. 17:04:00

Az a vélemény, amit félnek kimondani, az annyit is ér.

Dr. Fred Edison 2012.05.25. 17:41:54

@Ben Franklin: Bocs de ebből nem sokat értettem. Pont azt írtam hogy az lenne önirónia, ha egy keresztény figurázna ki egy másikat, de ez nem túl jellemző. Szóval ha én mint ateista viccelődöm a bigott vallásosságon(vagy egyszerűen a valláson, de amúgy elég ritkán szoktam), akkor az nem önirónia lesz, hanem csak irónia. És azért fogok inkább a keresztényeken viccelődni, mert muzulmánt 0-t ismerek személyesen, vallásos zsidót szintén 0-t keresztényt viszont jó párat.
Amúgy hogy jönnek ide a turbószlovákok, meg a hipercsehek? És miért jó az ha nem meri ezeket a szavakat senki leírni?
süti beállítások módosítása