apám titkos élete

Engem minden érdekel, és semmi sem foglalkoztat.

Címkék

Napi aha

2013.11.04. 21:55 Allen Ark

Pont azon gondolkodtam, miért olvasok 80%-ban külföldi sajtót, pont hallottam egy beszélgetést a honi médiáról (mennyire rosszul szerkesztett egy magyar újság, mennyire nem tud méltósággal viszonyulni a média a tragédiához - sohasem foglalkozik az áldozattal, mennyire három napig tart egy botrány - és nem addig, amíg nincsenek igazi válaszok, stb.), pont vitába keveredtem (miért nincs piaci alapú hirdetés a magyar újságokban, ha nincs, akkor miért csodálkozunk az újságírói szervilizmuson, stb.), pont ezt is mostanság olvastam, és pont.

Ma ez jött szembe:

"Egyik este, hosszú csatangolás után ülünk a lakásban, mindenki a kütyüt nyomja, netet a hírekért, Facebookot, ilyesmit. A fiam (20) a honi híreket olvasva egy hazai portálon megszólal:

- Te apa, hogy otthon mennyire jelentéktelen híreket tálalnak, nem értik, hogy a világban nem ez történik?

Talált, süllyedt. A honi média, de a közgondolkodás is bele van süppedve a provincializmus mocsarába és nem lát ki abból. Ezek a hírek, amiket az ugaron felnagyítva nyomnak, nem érdekesek, jelentéktelenek, ha legalább európai perspektívával rendelkezik az ember."

eredetileg itt (volt), kiemelés tőlem.

Szólj hozzá!

Címkék: idézet napi bölcsesség

A bejegyzés trackback címe:

https://apamsecret.blog.hu/api/trackback/id/tr315435194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása