apám titkos élete

Engem minden érdekel, és semmi sem foglalkoztat.

Címkék

A demokrata csupasz arca

2013.04.10. 21:50 Allen Ark

Kövér engem mindig meglep. Nem képzelem patás ördögnek, kénkőszagú kötéllel akasztó hóhérnak. Tisztelem azért, hogy elsők között rakta helyre a Jobbikot - vagyis a helyét a Fideszhez képest. Mindig is őszintébbnek tűnt, meg házelnökként is szórakoztatóbb, mint a kollégái. 

A Heti Válasz (XIII/13.) interjú azonban döbbenetes. Nem azért, mert nem őszinte, sőt! Sehol egy gát, sehol egy fék, ahol legalább a nagy nyilvánosság előtt valaki megállítani, te Laci, ilyet akkor sem mondunk, ha így gondoljuk. Van, hogy kicsúszik a fing úri társaságban, de hogy a fintorgásra még oda is szarunk az asztalra, majd azt mondjuk, hogy miazhogysőt!

A rendszerváltással és a mostani ifjúsággal való párhuzam kapcsán az SZDSZ-t kvázi lekommunistázni a 80-as évek miatt, de magunknak egy rendszerellenes múltat hazudni, hát... Fene a gusztusát! Csak emlékeztetőként: a FiDESZ akkoriban inkább szatellitpártja, mintsem ellenlábasa volt a szadesznak. Csak emlékeztetőül: Kövér László KISZ titkár volt, az MSZMP Társadalomtudományi Intézetének munkatársa, MISZOT alelnök. Engem ez különösebben nem érdekel, de 23 évvel a rendszerváltás után, még mindig az alapján érvelni emberek mellett vagy ellen, hogy valaki MSZMP tag volt vagy sem... Mert ugye nem mondjuk ki, hanem beletömjük szinte a riporter szájába (azzal is vádolhatná...), hogy azért elvtársról van itt szó. Ráadásul Stumpf az MSZMP tagsága mellett fel tud mutatni egy kancellária miniszterséget a Fidesz kormányban. Ah, molyszagú, avítt az egész!

Ennyire nem érteni az alkotmánybíróság szerepét. Hogy madárcsontokból? Hogy csillagok állásából? Hogy belekből olvassa ki ez a szűk grémium az alkotmányisten üzeneteit?! Nyilván innen érthető az a totális felfogás, hogy kétharmad mögöttünk (egyszer, egy idő pillanatban - ahogy '94-ben a "hazaárulók" mögött, egyszer, egy idő pillanatban), akkor ki ellenünk? És aki kritizál az ellenünk, az nem demokrata, az hazaáruló, az komcsi, de legalábbis mszmp-s múltja van, ha máshogy nem, akkor szellemi örököse, meg kuruzsló... És senki nem szól neki, hogy te Laci, ezt nem kéne. Még ha így is gondolod, legalább a látszat! És elgondolkodtató, ha senki nincs, aki ezt gondolná körülötte, és ha van, akkor miért nem szólal meg, és ha megszólal, akkor miért nem hallgatnak rá. Egyetlen korlát: a saját demokratasága. A jó király mítosza. Nem kellenek se fékek, se ellensúlyok, csak az, hogy jó királyunk legyen teljhatalommal. 

Otromba lépés mögött a német nagytőke áll... Jaj, ilyen mondatoktól mindig borsózik a hátam. Mikor lesz ebből karvalytőke? Esetleg imperialista kizsákmányoló? Nem, kedves Laci, engem zavar. Nem vagyok sem bajor, sem tőkés. Még mszmp tag sem voltam. De én se biztos, hogy szeretnék találkozni veled.

Szólj hozzá!

Címkék: politika

A bejegyzés trackback címe:

https://apamsecret.blog.hu/api/trackback/id/tr115190728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása