Balatoni gondolatfoszlány

2012.07.06. 16:06 lostrider

A Balatonnak még mindig van bája. A kádári idők egyetlen szabad világa, ami nyugat-európai mércével is mérhető volt, értsd itt láttunk – a budapesti dollár boltokon kívül – nyugatit, azaz németet, aki a keleti rokonnal találkozott. Rendszerváltás után kilyukadt a legrosszabb lehúzás világába, a három napos olajban sült lángos (harmincéves traktorba sem tankoltam volna) és a kannás szürkebarát, SZOT üdülők wellnessé avanzsálása, maga a mélyrepülés. Innen emelkedik szép lassan, borturizmus, vitorlás kikötők, fesztiválok, bicikliút, éttermek. Van múltja, de bőven van még tér előtte.

Nyugati igények keleti kielégítése, de kit érdekel, amikor 39 fok van árnyékban, ha volna árnyék. Kovács néni lába a törölközőm fejénél, átlép két izzadt test felettem, kezükben dobozos soproni, sorakozni kell a jegyért, miután félóra után helyett találtál a kocsinak valahol a susnyásban (a csalánnal együtt a parkolóőr is szabadon burjánzik), de mégis strand. Nem nehéz dolog a wc-t tisztán tartani, itt nem megy. Se a vendégnek, se a tulajnak. A víz langyos, de legalább feltaláltuk ismét, hogy a Balaton homokos (jó esetben, egyébként iszapos), nem kell kikövezni milliméterenként a partot, hadd játsszon a gyerek, homokozni jó. Megállapítjuk a magyar hasas nép, meg lottyadt seggű, beleértve önmagunkat is.

A végére maradt egy talány. Vajon mi célt szolgál, hogy a zuhany három másodpercig folyik egy nyomással, és hideg? Egy kitett lavórban melegebb lenne a víz, és talán a fogyasztás sem ugrana meg drasztikusan, legalábbis a belépőjegy árába kalkuláltan megoldható lenne, ha engednének nagyvonalúan húsz másodpercet. (Az adatok nem túlzóak, nem pusztán tájékoztató jellegűek, hanem konkrétan megmértem a három másodpercet.)

A Balaton, így a miénk, szeretjük, de tudnánk jobban is. 

9 komment

Címkék: értékelés:b

A bejegyzés trackback címe:

https://apamsecret.blog.hu/api/trackback/id/tr954633385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anti Anyag (törölt) 2012.07.06. 22:21:32

Ja, a Balcsi hátránya, ha sok a vendég.

Ahová én járok, ott kiló a WC, zuhany, de nincs korlát. Ráadásul strandbelépő sincs.

Nem árulom el, mert mindenki odajön. Igy is kezd gáz lenni egy-egy kánikulai hétvégén.

nemzetikonyves · http://www.gyepu.hu 2012.07.06. 22:31:41

A pórnépnek csak a sz*r jut meg a lehúzás, a többit meg felvásárolták a spekulánsok, de oda halandó ember nem jut be. Max útlevéllel.

Szűcslaci 2012.07.06. 22:44:32

Kérdezd meg a Bruck am Leitha-i Speedworld-ben, hogy miért jó a 3 mp-es zuhany. És így volt 15 éve is. És ott egy napra 45 EUR a pályabérlés. Egy újszülöttnek minden vicc új.

lacipapa68 2012.07.07. 00:20:54

Igazából az aug. 16-20. közötti időszakra érdemes elmenni a Balcsira, Balatonboglárra. Rengeteg koncert van tök ingyen, és a szobaárak sincsenek az egekben. Különben kb. 300 km-re lakom onnan.

Integrált Szerverterror 2012.07.07. 01:59:23

Ha legalább tíz másodpercig nyomod, akkor kb. fél percig folyik(nem mértem le).

És nem hideg csak úgy érezted.

lobster thermidor 2012.07.07. 06:35:01

Nesze neked csopaki strand!
Ha jobbat akarsz, akkor bringázz át Sajkodra. Az ottani strand egész rendes, és még parkolni sem a susnyásban kell.

AzHofi 2012.07.07. 09:21:56

A fogyasztó a pénzével szavaz és ez nem a csillag születik szavazása, itt életek múlnak a szavazatodon. Menj hát máshova, ahol kapod a pénzedért amit elvársz. Egyet kérek szépen, Balatonföldvárra ne jöjjön senki, mert itt minden nagyon szép és jó a balatonbaszaró siserehad nélkül is (tudom, te nem szoktál, te csak hugyozol) :-)

kilobike 2012.07.07. 10:26:18

@lobster thermidor: és a valaga sem lesz lottyadt:-)

torró 2012.07.07. 12:54:59

De sok problémája van valakinek:) Engem az ilyen nem zavar. Kb öt percre lakom a víztől, most mindenki dob egy hátast, kb 20 éve fürödtem a Balcsiban. Nem vicc! Egyébként ezt még nem hallottam senkitől, mondjuk azért a partra leszaladok megnézem a haverok nincsenek e lent pecázni, meg a büféseknek vizet szerelni, de attól még lehet ez nagy probléma az igényesebb rétegnek:)).
süti beállítások módosítása