Pletykaanyu - mikor fogod már be?!

2011.03.03. 20:25 Nicholas Flood

Borotvaélen billegett Grecsó Tánciskolája, közel sem egyenszilárd szöveg, felesleges részek, giccs, felszínes humor, közhelyek, és egy-egy nagyon erős kép, jól megírt jelenet. Szóval van benne valami, még ha tojáshéjas is. A második próba (megírásban első) viszont elvágta nálam a szerzőt. Ezt csak tetézte, hogy most éppen csapból is folyik a harmadik regény reklámozása… Rendes sznob bestsellert nem olvas. A Schriwanetnél letettem, két másik könyvet elolvastam, és ha lett volna könyvtár szombaton, akkor bizony nem is olvasom tovább. Mintha Pepin bácsi ordibálna velem, és már nem tudok hova bujdokolni, hogy hagyja abba, elviselhetetlen, ahogy darálja a maga stíljében, az első öt perc szórakoztató, de oldalak múltával unom. Nem érdekel, nem indul sehonnan, nem érkezik sehova, érdektelen az egész. Mint az a pletyka, ami nem érint.

A második részben kicsit feljavul a könyv, de még mindig megmarad a közepes érdeklődés mezején. Végigrágom rajta magam, bár ma már kegyetlenebb vagyok, mint kamaszként: ha nem tetszik, nem olvasom. (Olyan szinten érdektelen viszont helyenként: hát ki az Istent érdekel egy kocsmapultot támasztó alak bölcsességével okoskodó Ponty élete és történetei? Nem rosszul megírt, stílus bravúrnak akár még tapsolok is, csak nem érdekel. Igen, ő így tud írni, de mit akar mondani?!) A felénél is abba lehetett volna hagyni vagy eleve csak onnan kezdeni, se több, se kevesebb. Az értékelés tehát inkább jóindulatú.

Szólj hozzá!

Címkék: könyvespolc értékelés:c

A bejegyzés trackback címe:

https://apamsecret.blog.hu/api/trackback/id/tr282706722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása