Óvatos visszalépés

2013.03.19. 20:53 Allen Ark

Nem írogattam, más dolgom volt, ennél fontosabb, kényszert amúgy is lerázom magamról, mint kutya a vizet.

Bajnai közben párttá alakult (erről nem írok többet), Alföldi továbbra is képtelen a jegyvásárlást megoldani (erről majd még), olvasgatok (folyamatosan lesznek gondolatok), volt egy-két színház (köztük remek és remekebb is, ezekről néha csak linkelek), az országot elöntötte a hó, de minden rendben, Szentendrén épül a gát, és itt is minden rendben (sőt, miazhogy!), Rudolf Péter Kossuth-díjat kapott, ennek örültem (Szaniszló egyszerűen nem érdekel), Orbánon életében először az ijedtséget láttam az alaptörvénymódosítás során (populista rezsicsökkentésről mesél, amikor?!), diákok tüntetnek, és ez jó, ők még érzékenyek. (És nem az EU-nak vannak kifogásai, aggályai, hanem nekem, mert a logika rossz: alkotmányban, alaptörvény közös alapdolgainkat kéne rendezni, ha úgy tetszik a nemzeti minimumot, és a többi nem oda való. És ennek a közös értékrendnek rendelődik alá utána minden. Ebben állapodtunk meg, ezen keretek között kell kormányozni.)

És egészen friss, hogy Cipruson einstandoltak. Aki tapsolt a manyup államosításnak, az most ne mutogasson, hogy ezért kell menekülni az IMF-től. És fordítva: akinek az nem tetszett, ez a félelmetes ostobaság se legyen üdvözlendő, mert a kénköves magyar kormány helyett az EU bürokratában született meg az eredeti gondolat. De ezek csak a magyar zöngék. A ciprusiak lassan kezdenek az eredeti ötletből kihátrálni, mert a képtelenség kategóriáját súrolja. Zároljuk a számlákat, mert el akarunk mindenkitől venni. Nem kicsit, sokat. És igen, fájni fog. A bizalmat már az ötlettel is megingatták, már pedig a bizonytalanságnak igen nagy ára van. Cipruson háromszor verik majd le, mindenki meglássa.

7 komment

Címkék: napi bölcsesség

A bejegyzés trackback címe:

https://apamsecret.blog.hu/api/trackback/id/tr125144765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.03.23. 07:23:43

"az EU bürokratában született meg az eredeti gondolat."

én úgy tudom, hogy

1) nem az EU, hanem egy bank ad kölcsön Ciprusnak
2) Kértek tőlük pár milliárd euro önrész a sok milliárd euro hitelhez
3) azt a ciprusi kormányra bízták, hogy honnan veszi
4) a ciprusi kormány ezt találta ki
5) a ciprusi parlament leszavazta
6) az EU-nak az egészhez kevés köze van azon kívül, hogy persze szurkolnak, hogy ciprus ne menjen csődbe
7) btw ha ciprusban euro van, akkor az EU azért beleugathat, hogy ne menjen már csődbe
8) az EU azt a tanácsot adta, hogy ne a kisembertől vegyék el a pénzt, hanem 20000 euronál legyen a határ. ez nem a kisnyugdíjas kategória

a post szar, nem szól semmiről. legtöbbet arról írsz, hogy miről nem írsz. kit érdekel?!

Allen Ark 2013.03.23. 15:52:22

@rabelais: a személyeskedő részéről a vicc jut eszembe: vadász,vadász, gyanús vagy te nekem. biztos, hogy nem szopni jársz ide?
Ciprusnál túl sok ponton tévedsz. EU/IMF hitel van, EKB a bank, kell önrész, erre egyik ötlet volt a betétilleték. Régóta szálka az EU szemében a ciprusi bankrendszer, off-shore paradicsom, stb. Az ötlettel már vége ennek, jelentős pénzkivonás lesz - ezért sem életszerű, hogy ciprusiaktól származna. (Tényszerűen: EU pénzügyminiszterek.) Az illeték egyébként sávos lett volna, mindenki fizetett volna. Most újabb es újabb forgatókönyvek látnak napvilágot - kövesd, csak kicsit jobban figyelj! ;)

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.03.23. 22:06:39

@Allen Ark: benne vagy az rss feedjeimben, de kitörölhetlek, ha nagyon ugrálsz.

" Régóta szálka az EU szemében a ciprusi bankrendszer, off-shore paradicsom, stb."

ej de gonoszak, pedig az off-shore paradicsom milyen jó dolog, ugye?:)

"Most újabb es újabb forgatókönyvek látnak napvilágot"

amely ugye még inkább megkegyelmez a közembernek, és a külföldi pénzt bünteti. magyarul eléggé szociális megoldás. ha ezt az EU erőltette, akkor az EU nagyon jóakaratú, mert simán le se szarhatnák a ciprusi közembert a külföldi befektetés oltárán.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.03.23. 22:08:54

@Allen Ark: az újabb forgatókönyv ugye a ciprusi közembereknek kedvez és elsősorban külföldi pénzes embereknek káros. szerinted ezt az EU erőltette a kézzel-lábbal kapálózó Ciprusra?! hülye-e vagy?!

Allen Ark 2013.03.24. 21:31:53

@rabelais: törölj, nem lenne nagy veszteség. egyikünknek sem.
gondolkozz kicsit: ez a pénz mondjuk orosz. Moszkva nem véletlenül ideges. Másrészt bizonytalan tulajdonú EUs, de pont az EU-ban nem fizet kamatadót, társasági adót. Viszont Ciprus ebből él. Kis adó + "diszkréció". Akkor kinek is az érdeke?!

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.03.25. 04:49:00

@Allen Ark: Ahogy elnézem, van vagy nulla olvasód. Én hoztam ide pér százat. Töröllek. Ezentúl az asztalfióknak írogatsz.

Kinek az érdeke? Az orosz befektetők érdeke. Ciprus érdeke egy rövidlátó módon.

Kifejezetten cáfolták a hírt, hogy az EU találta volna ki a kisemberek einstandolását. Ellene voltak.

Na lépek, hülyegyerek. Te a magad érdekét sem fogod fel. És hazudozol ész nélkül.
süti beállítások módosítása