Napi

2011.03.24. 16:28 lostrider

"Igazi mondanivaló nélkül beszélni, igazi szomjúság nélkül inni, és igazi vágy nélkül lefeküdni valakivel - ez a három alapvető bűn, amit a mai európai ember leggyakrabban elkövet." André Gide

Az elsővel vannak igazi gondjaim. Nem is a megszólalás gyakorisága, inkább a hosszúsága. A nyelv(em) tökéletlensége miatt újra és újra nekifutok. Már egy no scrolling opinion (van erre valami szép magyar szó? talán a tömör?!) is megvisel, de igazán komoly kihívást az jelentene, ha haikukban kéne véleményt formálnom. Nem véletlen, hogy az sms-t sohasem tudtam megszeretni.

No lássuk a második főbűnt. Ha alkoholra értjük, akkor ezen már túl vagyunk, most már tényleg csak az íze kedvéért, ha hiányzik. Vízben viszont szomjúság nélkül is - elszomjazás ellen, ebből nem engedek. (Mondjuk kevés annál elsörpőbb zsigeri élmény van, mint tikkasztó kirándulás után, lélekdermesztően hideg forrásvizet inni vasízű csőből.)

A harmadikat azt hiszem mindig csont nélkül hoztam. Bár ha belegondolunk abba, hogy a kihagyott numerákat pedig pina formájában az orrunkra húzzák, akkor ez egy nagyon vékony mezsgye. Csak vicceltem.

Szólj hozzá!

Címkék: idézet napi bölcsesség

A bejegyzés trackback címe:

https://apamsecret.blog.hu/api/trackback/id/tr662759383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása