A pofon súlya - amibe még a kétharmad is beleremeg

2012.09.18. 20:30 Három Nyulak

Apád egy bűnöző, amikor lekevert egyet? Ez egy csúnyán szexista kijelentés? Miért nem anyád kevert le? Vagy a bátyádnak a nővéred? Nem mérném egy pofon súlyát családon belül és azon kívül, kapcsolatban és azon kívül. Az egyéjszakás kaland pofonja azért mégis csak könnyebb, mint egy húszéves, kelkáposzta szagú házasságban kapott füles. Vagy fordítva. Az erőszak az erőszak, mindig, mindenhol és egyformán fel kell lépni ellene.

Ha számít az egyszerű ember véleménye, anyám nevelgető fülesei nem minősülnek erőszaknak. Nem csak azért, mert nem kaptam belőle, hanem mert ha kaptam volna, elfogadtam volna. Azért ha utcán pofán vernek, az más. A feleségemmel nem verjük egymást, még csak pikáns játékok sincsenek a szürke és a lila ötven árnyalatát hagyva a másikon. Nem akarok cinikus lenni, a családon belüli erőszak döbbenetes, irtandó és üldözendő. Hogy a büntetőjog eszközeivel, azaz egy tényállás kreálásával... Önmagában ez biztos szegényes, ha ettől viszont a többi eszköz hatékonyabb, ám legyen!

Ami viszont elgondolkodtatott, hogy vajon a Fidesz miért fordult meg ilyen hirtelen? Elsőre jött a szokásos reakció, izomból lesöpörjük, kellőképpen vállalhatatlan vezérszónok mögé felsorakozunk, és kész. Kétharmad és kuss. Viszont nagyon gyorsan megbomlottak a sorok, először csak elhatárolódás, után viszont teljes hátraarc. Miért? Egy hülye mondattal, amin kellőképpen felháborodtak az emberek, eddig még nem győzték meg a Fideszt.

A felháborodás nem volt elemi, ennél sokkal durvábbat is túléltek, elég csak a baltásra gondolni ebben a hónapban.  Nyilván a kérdés sem túl fontos a Fidesznek, és fontos, hogy nem a vezér döntött, tehát vissza lehetett vonulni. De ennyi? Miért most, és miért nem máskor? Vagy a női lobbi ilyen erős? De akkor miért utána, miért nem előtte? Érthetetlen.

42 komment · 3 trackback

Címkék: politika napi bölcsesség

A bejegyzés trackback címe:

https://apamsecret.blog.hu/api/trackback/id/tr114785304

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A fogyatékosok még kétharmadot sem érnek 2012.09.19. 11:07:10

Ez is kimondatott végre! A fogyatékkal élők kevesebbet érnek ép társaiknál. Nincs több köntörfalazás, nincs több political correctness. A fogyatékkal élők örüljenek, hogy élnek, a paralimpikonok pedig annak, hogy végre nem hangszórót kapnak jutalmul ol...

Trackback: A kontrollcsoport mi vagyunk 2012.09.19. 07:37:32

Sajnos már nem emlékszem a forrásra, linket sem tudok adni, így lehet, hogy városi legenda, de hihető: egy amerikai elnököt megkérdeztek, kiknek van a legnagyobb hatalmuk az Államokban? A válasz ez volt: a közvéleménykutatók által kiválasztott kontroll...

Trackback: A kontrollcsoport mi vagyunk 2012.09.19. 07:37:28

Sajnos már nem emlékszem a forrásra, linket sem tudok adni, így lehet, hogy városi legenda, de hihető: egy amerikai elnököt megkérdeztek, kiknek van a legnagyobb hatalmuk az Államokban? A válasz ez volt: a közvéleménykutatók által kiválasztott kontroll...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KopaszMercis 2012.09.18. 22:12:32

Baszni meg a droid jobbosok is akarnak neha... Meg akkor is ha nem megy nekik ;)

Táskás Tóni 2012.09.19. 00:07:29

@bertrollnok: ..baltával. Fideszéknél az a menő,osztjónapot.

HavocS · http://www.obsidianshell.com 2012.09.19. 00:43:15

Állítólag már Rogánné is menni akart tüntetni...

Béka53 2012.09.19. 02:36:59

Roppant egyszerű, semmi tétje nem volt. Gesztust tettek a nők felé, ui választási regisztráció esetén, a nő, ha nagyon fel van háborodva, biztosan elmegy nem rájuk szavazni, férfi nem biztos, hogy átrágja magát a a választási bürokrácián.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2012.09.19. 06:43:10

@Béka53: ugyan, hány olyan dolgot nyomtak már át izomból, aminek semmi, de még ennél is kevesebb tétje volt?

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2012.09.19. 08:07:36

Ez a beszed amit 2012 09. 10-en Dr. Varga Istvan eloadott a parlamentben kb. akkora hordereju volt, mint anno Mikola Istvan emlekezetes "szingli hordazos" beszede volt.
"s igenis, a mindenkori irányításnak, menedzsmentnek, hatalomnak korlátoznia kell az egyén parttalan szabadságvágyát. A közösség (...) a közjó és az igazságosság szellemében. Mit jelent a másik oldal? Az egyén parttalan szabadságvágyának a kibontakozását kell segíteni, nem kell a közösség, önmegvalósító, mai szingli életforma, az az igazi. Nem közösségek kellenek, hanem szinglikből összeálló hordák kellenek, és akkor már indul is az Andrássy úton a menet a fiúk, a lányok nyakába fülbevalók, lufik, és szól a recsegő rádióban a zene, amit úgy hívnak, hogy techno. Elgondoltam ezt a két képet, két világ. Döntenünk kell a két világ között. Az egyik oldalon az élet kultusza, az egyén, a közösség boldogulásának a segítése, a másik pedig az önpusztító, talán prolongált öngyilkosság-kép is aposztrofálható (...)

Beszéd Pécsett 2006. március 21."

Na most ezt a blamazst akarta gyorsan kivedeni a Fidesz.
Kicsit jobban belegondolva ha a nok megorrolnak a Fideszre elozetes regisztracio ide vagy oda konnyen meg is buktathatjak a 2014-es valasztason a ketharmadot.

jancsopanza 2012.09.19. 08:25:28

@Béka53: Az a szomorú, de egyben beszédes is, hogy azt mondták: „Meghajlok a hölgyek akarata előtt" és nem azt, hogy igen, végiggondoltam (nagyon nem is kellett gondolkodni, hisz magától értetődik), az erőszak (sem fizikai, sem pszichikai)egy embertársunk ellen (gyerek, nő, férfi, csecsemő, aggastyán, stb.)nem elfogadható!!! Nem a szavazatvesztés miatt kell így gondolkodni, nem a nők akarata ellőtt kell meghajolni, hanem ennek belülről kellene fakadnia!

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2012.09.19. 08:32:48

14 éve hajnali 3-kor kelek , pék vagyok . Nagyon "szeretem a munkám", 150 ezret keresek havonta. Sok embernek okozok örömet, boldogságot, jóérzést, naponta kell a csúcson lennem.
Ki ad nekem ezért plusz milliókat, kormánykitüntetést, médiaszerepléseket?

Örülök és büszke vagyok a magyar olimpiai sikerekre, de hány bőrt húz még le az átmeneti kormány az ünneplésekkel, öntömjénezéssel?

A bajnok vagy helyezett megnyert egy versenyt, hogy ezt olimpiának hívják az egy dolog.
Neki az a munkája, azért fizetik. Miért kell ekkora plusz jövedelmet juttatni nekik és plusz kitüntetéseket adni.

Csak a munkáját végezte, jól!
Sunyi módon utólag határozták meg a jutalmakat.

Miért nem év közben támogatják őket normálisan, illetve nagy részét a tömegsportra, az egészségesebb nemzetre kellene fordítani!

A politika saját fényezésére használja őket, én 1 verseny megnyeréséért nem adnék ennyit.

Profitálhat az erkölcsi sikereiből, de azért abnormálisak az összegek és a péknek is jól jönne.

Ez a komcsi stílus tipikus sportpolitikája.

Szép volt fiúk, lányok, de sok a lóvé érte!

Crescendo 2012.09.19. 08:44:14

Szinte minden politikai ero, de az MSZP es a Fidesz kulonosen, szocialista/kommunista politikai filozofiat vall.
A feminizmus celja, az onallo, a ferfiak es a tarsadalom beklyoibol "felszabadulo" no es a szocialista eszmenykep a dolgozo norol tokeletesen azonos. A csalad felbontasa, hogy az belso vitakban orlodjon fel, ne azzal foglalkozzon, hogy mit is csinalnak vele.
A kovetkezo generacio pedig az allami beidomitas szabad terepe legyen. Persze ez egy oriasi tema onmagaban.
Szoval hosszu tavra tervezve tokeletes intezkedes es pragmatikus politika. Erkolcsileg meg egy elvtelen lepes.

Három Nyulak · http://apamsecret.blog.hu/ 2012.09.19. 09:27:06

@Crescendo: mit értesz kommunista/szocialista filozófia alatt? proletárdiktatúra? az osztályharcon alapuló történelem szemlélet? a termelési javak és eszközök elosztásának kérdése? vagy csak annyit, hogy erős állam (szabályozó, újraelosztó, stb.)?
a többit annyira tömörítetted, hogy én már nem értem - pedig szeretném.

Három Nyulak · http://apamsecret.blog.hu/ 2012.09.19. 09:33:13

@jancsopanza: az érdemi része szerintem bonyolultabb - külön nevesítenek egy tényállást, azaz az erőszak halomból kiemelnek egy típust, és azt külön büntetik. ez vagy jó, vagy rossz vagy felesleges. erről vitatkozni lenne az érdemi rész. azt viszont ne állítsuk, hogy ma a családon belüli erőszak nem büntetendő, mert nincs külön tényállása. ahogy nincs külön tényállása, hogy ha közeli hozzátartozó követ el repülőgépen lopást - ettől még lopásként tudom kezelni. (életszerűbb a futabllhuliganiuzmusra hivatkozni: külön tényállás nélkül is bűncselekmény volt, csak utána kapott egy külön kasztot.)
a politikai reakció részében a legszomorúbb az, hogy eleve nem foglaltkoztak a kérdéssel - ha nekem egyértelmű az álláspontom, akkor egy buta kommunikáció miatt nem fogom másképp gondolni. a fideszes hölgyek miért nem akkor tilatkoztak, amikor eredetileg nem támogatta a pártjuk a kezdeményezést? miért csak akkor, amikor egy ostoba párttársuk hangosat büffentett?

fizetekmegegysort 2012.09.19. 09:33:21

@jancsopanza: Pont ahogy mondod. És számomra az volt még a durva, hogy a kedves képviselő úr másnap virágot hoz, bocsánatot kér...épp mint a nagyapám anno, mikor elverte nagyanyámat. Másnap ment a bocsnemúgygondoltam, plusz ajándék. És legközelebb ugyanúgy elverte. Képviselő úrnak köszönjük, hogy megmutatta nekünk a gyakorlatban is, hogy mit jelent a verbális erőszak, és általában hogy működnek az erőszaktevők.

Három Nyulak · http://apamsecret.blog.hu/ 2012.09.19. 09:36:52

@twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: akkor ezek szerint van egy önálló női szavazó bázis, aki képes ezek alapján pártot választani, van számára a nőisége annyira fontos kérdés, hogy ez alapján döntsön el ennél összetettebb kérdést. ha az életformájának az értékét megkérdőjelezik (haverok, buli, fanta) és szembeállítják a jókislánnyal (gyerek, mosás, fakanál), akkor "pártfordul". lehet, nem tudom. a párhuzam mindenképp ezt erősíti.

sga 2012.09.19. 09:41:59

Vegyük észre, hogy épp most nyomják át a választási regiszterációt. Ez a gumicsont. Egyszerű ez, mint a bot.

Három Nyulak · http://apamsecret.blog.hu/ 2012.09.19. 09:46:07

@fizetekmegegysort: én azért eddig nem mennék el. ez szimplán bunkóság volt, illetve egy meglehetősen régimódi hozzáállás. ez utóbbira volt egyértelmű utalás: elemi utálat van a fiatalok életvitelével szemben, és kellő kontroll híján ez kibukott belőle. és ez az zsigeri viszolygás von a szeme elé olyan sűrű ködöt, hogy ne lássa a "régimódi" asszonyverést, és mindent az "új kultúrára" fogjon rá.
de ebből még nem következik, hogy egyébként otthon furkós bottal kergeti az asszonyt.

Három Nyulak · http://apamsecret.blog.hu/ 2012.09.19. 09:48:17

@sga: Ebben van igazság! (És tegyük hozzá: Gyurcsány ebben még segített is nekik. A kutya nem emlékszik már most sem, hogy miért éhezett, csak az, hogy koplalt a milliárdos, meg a szobor mögé járt szarni...)

Három Nyulak · http://apamsecret.blog.hu/ 2012.09.19. 09:55:51

@fizetekmegegysort: jó, de a kontextusban benne volt az áthallás lehetősége: és másnap virágot hozott. pont úgy viselkedett, mint amikor előző nap nőt rúgdosók szoktak.
én három kérdést szétválasztanék:
- eredetileg mi volt a kérdés (családon belüli erőszak büntetőjogi megítélése)
- mit mondott a képviselő (az asszonynak otthon a helye)
- hogyan viselkedett a fidesz (hja, akkor más a véleményem a btk módosításról)

és persze a gumicsont.

No quarter 2012.09.19. 10:18:43

@Három Nyulak: De, emlékeznek: a választási regisztráció és a lebonyolítás miatt voltak ott. Te láttad, hogy "odaszart a milliomos"?

2012.09.19. 10:20:52

Egyrészt igaza van azoknak, akik arról beszélnek, hogy a Mikola-effektet el akarták kerülni, másrészt mert a fideszen belül is tudják ki kit ver otthon. Suttogták is az emberek, hogy miért is nem lehet ezt törvénybe venni, kinek, kiknek is az érdeke, hogy ez ne kerüljön bele. Hamar borult volna a bili szerintem...

Rogán Tóninak harcos a neje, lehet hogy Tóni csak magát védte, hogy kiállt mellette?:D Az érvelésénél jó poénnak tűnt, de akinek van füle, hallja, mert áthallatszott, az indokolásának lényege nem a neje harciassága volt, hanem
1) ő otthon megbeszél dolgokat a feleségével,
2) és ad a véleményére. Nos, ez a fidesz és kdnp-s kollegáinál nyomokban van csak így...Szép volt Tóni, éljetek még sokáig és boldogan!:)

(Halkan jegyzem meg: nem mondom, hogy nincsenek irritáló nőtársak, akik megérdemelten hozzák ki az emberből - nőtársaikból is - az állatot. De ezek száma elenyésző, ráadásul a tapasztalataim szerint ezek szent emberekkel élnek együtt, akik a légynek se tudnának ártani!:))

2012.09.19. 10:24:03

@Három Nyulak: szegény Gyurcsány! Szánalmas egy figura. Még tart a lóvéja, lesznek meggyőződésével azonos harcos társai a pénzükért...2014ig sokan felébrednek mellette és hagyják őt magára.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.19. 10:51:10

A Fidesznek nincsenek elvei. Nem párt, hanem maffia.

Ez ügyben Vargának volt igaza. A feminizmus egy káros, emberellenes eszme.

Három Nyulak · http://apamsecret.blog.hu/ 2012.09.19. 10:58:37

@No quarter: Nem hiszem, hogy volna értelme bármilyen számháborúnak, az én megérzésem az, hogy a szavazóképes többség számára a bulvár körítés lesz maradandó. Evett-e, szart-e.
Aki tudja miért volt kinn, az talán Gyurcsány nélkül is tudná... Viszont ezt folytassuk máshol, teljesen mellékszál itt, máshol viszont már leírtam, hogy egy politikus mélyrepülésének végállomása, amikor már csak ilyen akciókkal tudja felhívni magára a figyelmet. Pár éve még elég volt egy félmondatot kicsikarni belőle, és két hétig csámcsogott rajta a sajtó. Most már senki nem kérdezi, és éhezni kell ahhoz, hogy szóba álljanak vele egyáltalán. Uff.

Drout 2012.09.19. 10:59:09

@No quarter: de ha nem evett, akkor mit "szart"? már elnézést a vulgaritásért

heliox 2012.09.19. 11:04:42

>De akkor miért utána, miért nem előtte? Érthetetlen.

Azért, hogy ezzel foglalkozz, és ne a baltással, meg a gazdasággal.

jancsopanza 2012.09.19. 11:21:41

@Három Nyulak: Az érdemi része szerintem nem olyan bonyolult, az szerintem triviális. A jogászkodási része az valóban szakmai hozzáértést igényel és nem az "oszt jónapot" mentalitást.

kifordított nagyanyó 2012.09.19. 11:22:40

Pénzbe nem kerül nekik,közgépet nem érinti.Így mehet.

kirsten 2012.09.19. 11:45:40

Azért mert ez a kérdés lényegtelen a számukra, tehát nyugodtan határolódhattak el. Pofátlanság.

fizetekmegegysort 2012.09.19. 11:50:10

@Három Nyulak: Persze, ez tény. Nyilván, mint olyannak aki gyerekkorában megtapasztalta ezt, nem véletlen jutott ez eszembe. Nem gondolom, hogy hirtelen máshogy látták az ügyet, egyszerűen felmérték, hogy ez túl sok szavazatba kerülhet, és köpönyeget fordítottak.

Három Nyulak · http://apamsecret.blog.hu/ 2012.09.19. 12:34:33

@fizetekmegegysort: a szavazat maximalizálás erős érv. hogy jól vagy rosszul csinálják, az most másodlagos. viszont tény, hogy ezen kívül nem sok minden férkőzik be a tudatukba. és nem is ez a gond - a politikum bináris kódja.
viszont vajon milyen szavazók fogékonyak erre? ki az a szavazó, aki ettől marad/átjön? és ha ezt végiggondoljuk, máris elszáll az az optimista vízió, hogy elég lenne itt egy politikai elitváltás, és utána eljönne a kánaán. hát nem.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.09.19. 12:38:17

"a Fidesz miért fordult meg ilyen hirtelen?"

Megijedtek Rogán Cilitől! ;)

fizetekmegegysort 2012.09.19. 12:39:50

@Három Nyulak: Pontosan erről van szó: a politikai "elit" tökéletes tükre a társadalmunknak.

Három Nyulak · http://apamsecret.blog.hu/ 2012.09.19. 12:41:35

@heliox: és ezt így kitalálták? felfújták, hogy tök jó, van itt egy félresikerül mondat, ezt meg kéne lovagolni (még hozzá nekünk!), mert amíg emiatt rúgnak minket, addig sem a baltás, sem a regisztráció? pörgessük meg hát a köpönyeget ebben az ügyben, hiszen itt csak kicsit kopik a becsület, ott meg nagyon?
vagy már előre kitalálták? és azt mondták, hogy na, van ez a családon belüli erőszak, abban mondjuk valami böszmét, és addig is leszállnak a baltásról?
tényleg érdekel, hogyan is gondoltad.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.09.19. 12:53:30

"Nyilván a kérdés sem túl fontos a Fidesznek, és fontos, hogy nem a vezér döntött, tehát vissza lehetett vonulni. De ennyi?"

Igen, ennyi. Plusz pénzt se remélnek belőle.

starboard · http://horgaszat-befektetes.blogspot.com/ 2012.09.19. 13:00:01

szerintem otthon Aniko mondta OV-nak, hogy mar sokat lenyeltem de ez mar nekem is sok... de lehet, hogy Rahel szolt APUNAK, hogy mar ciki a baratai elott... neha ilyen egyszeru

Foxtrotty 2012.09.19. 13:21:18

Évekig ment a kampány az erőszakos férfiakról, aztán most egyetlen nap alatt kiderült, hogy ki az igazi úr a háznál. És ez nem csak fidesztóni házatáján van így

heliox 2012.09.19. 13:48:09

@Három Nyulak: igen, én komolyan azt gondolom, hogy ezt így. Mert ha azt kellene gondolnom, hogy ennyire hülyék, akkor sokkal nagyobb baj lenne.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.09.19. 13:50:07

@Három Nyulak: Más, értelmes magyarázat szóba sem jöhet... ;)
süti beállítások módosítása