apám titkos élete

Engem minden érdekel, és semmi sem foglalkoztat.

Címkék

És fejlődik!

2012.11.26. 21:00 lostrider

- A kis dolgokra tudok figyelni, abban azért látok néha egy egész napot bearanyozó előremozdulást.

- ?

- A Megyeri-hídon például megszüntették a nyolcvanas korlátozást és felemelték százra. Ez még önmagában csak jó, de az indokolás egészen jó. Azt mondták, hogy a baleseti statisztika alapján nem indokolt a nyolcvanas limit fenntartása. Ez remek! 

- Elég sok helyen lehetne még ez alapján feloldani.

- Nyilvánvaló, és ezért tetszett ez az érvelés. Ha ez alapján átgondolnának útvonalakat, akkor mindannyiunknak jobb lenne. Kockázatnövekedés nélkül érdemi bürokrácia csökkenés, a rendszeres méréssel kiegészítve kialakul a szabálykövető magatartás. Én ebben hiszek.

- A lesből támadó rendőr meg majd éhezik?!

- Éhezzen. Nem a méréssel van a gond. Itt a hídon folyamatosan mértek, és be is tartották a sebességet. Könnyen lehet, hogy nem a korlátozás, hanem a korlátozás és számonkérés, és ebből fakadó szabálykövetés az oka a jó statisztikának. És ebből levonták a helyes következtetést: lehet nagyobb határokat adni, de azokat be kell tartatni. Nem ott kéne mérni, ahol még az életben nem volt baleset, ahol teljesen esetleges a sebességkorlátozás. Nem messze a hídtól, rendszeresen a besoroló sávban vagy az útszélén mérnek Szentendre határában, a kifelé menő forgalmat. Ha tábla csak ötven méterrel arrébb lenne, és miért ne lehetne ott?, akkor minden szabályos lenne. Ez normális? A városból kifelé szoktak ütközni, vagy mi?

- A szabály az szabály.

- Nem is ezt vitatja senki, hanem hogy ha valóban a balesetmentes, kockázatmentes közlekedés lenne a cél, akkor ott korlátoznának, és csak ott, ahol ennek oka van, viszont ott tartassák is be. Ahol rendszeresen a gyorshajtás, tilosban parkolás, stb. miatt fennakadás, baleset, stb. van, ott rendszeresen mérjenek. Akár kamerákkal 0-24 órában. De felesleges csökkenteni a sebességhatárt, ha a gyorshajtó, aki balesetet okozott eleve 300%-kal volt a megengedett felett. Most 400%-kal lesz. Ennek semmi értelme. 

Ezen az úton kéne továbbhaladni. Felesleges korlátozásokat megszüntetni, a szükségeseket betartatni.

Szólj hozzá!

Címkék: politika személyes szentendre

A bejegyzés trackback címe:

https://apamsecret.blog.hu/api/trackback/id/tr484926525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása