Budapest szexi

2013.06.06. 22:41 Allen Ark

Legalábbis Kondor Vilmos Budapest Noirjában mindenképpen.

Mert ki ne akarna Gordon lenni? Egy magyar Philip Marlowe? Egy kemény öklű, cinikus, intelligens, rendíthetetlen és mégis érző férfi?

A regény annak ellenére sem tucatkrimi, hogy az összes lényeges klisét felhasználja, a rendíthetetlen és kitartó nyomozótól (jelen esetben újságírót) az elsőre egyszerű ügyből országos összeesküvés leszen át a betyárbecsületen keresztül a frappáns befejezésig. Nagyon erős karakterekkel van tele, és magyar regényekhez képest egészen meglepően jók a párbeszédek. Erős a zsivány romantika, a törvénykívüliek kemény, de igazságos világa, lecsúszott galerik, piti bűnözők, akik mégis erkölcsesebbek mint fehéringer politikusi réteg. Nagyon korhű, akár a korabeli építészet (Budapesttől Lillafüredig), akár a pártok, politikusok, trafikok, újságok leírásában. Ez jelentősen növeli a hitelességét.

Ami homályban marad, és ez fájó pont, a pont a zsidó család. Engem érdekelt volna az apa, hogy jut el oda, hogy eldobja a lányát azért, mert nem akar problémát a zsidó származása miatt, aztán még tovább megy ezen az ördögi úton, és a teljesen kiszolgáltatott, testével pénzt kereső luxuskurvát „csinál belőle”, és...

Szólj hozzá!

Címkék: könyvespolc értékelés:b

A bejegyzés trackback címe:

https://apamsecret.blog.hu/api/trackback/id/tr225288197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása