apám titkos élete

Engem minden érdekel, és semmi sem foglalkoztat.

Címkék

Alapok nélkül

2011.12.05. 21:59 zsebpénzelemző

Nagyon nem szeretem, ha valaki források nélkül ír, de magamat megértem, ha kell - nincs időm megnézni, kijegyzetelni, belinkelni, stb. Így maradjon személyes megérzésnek: elég hagyományos meglátás volt, hogy az (állam)kötvény és a részvény egymással ellentétesen viselkedik. Amikor megindul a para, akkor részvény le, kötvény fel, és fordítva. Most viszont a para legalább annyira, sőt!, érinti az államkötvényeket. Limitált hozam, viszont szinte korlátlan mélység alatta.

Békeidőben nem áraztuk az államcsődöt, volt egy kis árfolyamkockázat és ebből jött ki az eredmény. Valami matematikai esély figyelt az államcsődről, de alig látható mértékben. Most viszont masszívan benne van, sőt magát a részvénypiaci kilátásokat is szinte ez mozgatja. Bölcs ember olyanba viszont nem fektet, ahol az elérhető nyereség erősen korlátozott, viszont a veszteség szinte korlátlan lehet. Feltéve, hogy az utóbbi nem csak teoretikus esély (lásd USA vagy békeidőben euró-zónás államok kötvényei).

1 komment

Címkék: gazdasági megtakarítás

A bejegyzés trackback címe:

https://apamsecret.blog.hu/api/trackback/id/tr983438387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lostrider · http://apamsecret.blog.hu/ 2011.12.06. 13:10:08

He-he, Moebius bevásárolt a magyar állampapírokba...
süti beállítások módosítása