Napi - amikor a globális para az úr

2011.07.16. 13:36 zsebpénzelemző

Mindenhol gond van (PIGS - euró, az I most már olasz és ír egyaránt lehet, de egyébként mindenki disznó; USA, Kína, feltörekvők, félünk a kötvénytől, a részvénytől, az árupiactól, stb.), egy-egy napos beijedések, lufiként pumpált menekülő eszközök (CHF, arany)... Mintha egy hajó lenne, ahol az egyik kamrából a másikba áramlik, menekül a víz, ahogy éppen billen a test.

Amúgy sem vagyok biztos benne, hogy a hajó ismerete szükséges (mondjuk fundamentális elemzés), hanem inkább víz ide-odalengését kéne kiszámítani (TA, talán), de ilyen piacon biztos, hogy nem az dönt, hogy az adott részvény, valuta vagy áru mögött ténylegesen milyen erő/gyengeség van, hanem hogy a többiek minderről hogyan gondolkodnak. A közzétételek és piaci információk a fundamentumra mennek rá, miközben az árfolyamot a többiek viselkedése határozza meg. Erről pedig vajmi keveset tudunk... (Helyenként azért a szabályozók is felismerik ezt, lásd short pozíciók nyilvánosságra hozatala.)

A feltámadó szélviharban a többség csomagol és hazamegy. Az extrém szörfös pedig vitorlát bont.

Szólj hozzá!

Címkék: megtakarítás napi bölcsesség

A bejegyzés trackback címe:

https://apamsecret.blog.hu/api/trackback/id/tr273070148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása